top of page

Banii inseamna putere, Moneda Digitala… viitorul banilor!

  • Vali Calin
  • 13 feb. 2016
  • 3 min de citit

Moneda digitala (criptovaluta / criptomoneda) este un tip de moneda virtuala, nebancara folosita ca mijloc de plata. Bitcoin, Litecoin, Dogecoin, OneCoin sunt cateva exemple din top

Moneda virtuala este definita ca o reprezentare digitala a unei valori care nu este emisa de o banca centrala sau o autoritate publica, dar este utilizata pe plan mondial si european de catre persoane fizice si juridice ca mijloc de schimb.

Monedele virtuale pot fi transferate, depozitate si comercializate pe cale electronica. Exista diferente intre monedele virtuale si monedele conventionale. In timp ce monedele emise de o banca centrala sau autoritate publica, indiferent de forma (fizica / digitala) sunt considerate monede conventionale, unele sisteme de monede virtuale sunt emise si controlate de indivizi sau grupuri de indivizi, iar altele sunt emise si operate in mod descentralizat (sursa).

670 monede digitale se cunosc in acest moment in lume, iar cele mai importante din punct de vedere al capitalizarii sunt Bitcoin (BTC) si Onecoin (ONE). Iata si cateva diferente dintre acestea: – BTC se mineaza (descopera) de catre membri, cu ajutorul unor calculatoare performante si, implicit, costisitoare pe cand ONE este minata de sistem, pe baza cererilor membrilor; – BTC poate fi considerata o moneda vulnerabila intrucat nu se pot verifica tranzactiile ilegale, pe cand ONE solicita informatii de identificare fiecarui membru al sistemului; – BTC este acceptat doar la anumiti comercianti, ONE se poate utiliza oriunde exista un POS (Point Of Sale) – prin cardul OnePay by MasterCard, care converteste monedele in orice valuta.

Ce spun alte surse despre Moneda Digitala

„Monedele virtuale reprezinta viitorul, desi gradul lor de adoptie este mai lent„, declara Radu Georgescu pentru Wall-Street.ro in august 2015. Radu a fost desemnat de „Saptamana Financiara”, in 2006, „Cel mai de succes brand personal din industria romaneasca IT&C”.

Banca Angliei spune ca monedele digitale pot avea un impact asupra umanitatii la fel de mare ca Internetul. Mai mult decat atat, considera ca bancile centrale ar trebui sa aiba in vedere posibilitatea de a crea propriile monede digitale, citeaza primexteam.com.

„Banii vor disparea in urmatorul deceniu, deoarece sunt scumpi si ineficienti„, este previziunea CEO-uluiDeutsche Bank

„Avand in vedere ca industria serviciilor financiare devine tot mai digitala si mai deschisa, vedem oportunitati majore in companiile si serviciile care promit sa transforme piata globala prin inovatii tehnologice„, spune Directorul Executiv al Grupului Principal de Investiții Strategice Goldman Sachs, aflam de pe primexteam.com.

Moneda digitala este construita pe matematica, software tehnologic cu un cod comun care conecteaza o retea globala prin internet. In cazul criptovalutei, conturile bancare sunt inlocuite cu un e-wallet si numai proprietarul poate controla registrul pentru moneda cripto (blockchain-ul – baza de date care mentine o lista de inregistrari in continua crestere, protejate impotriva falsificarii chiar si a operatorilor care stocheaza datele).

In timp ce tranzactiile sunt efectuate, blockchain-ul este constant sincronizat worldwide. Fiecare user din retea are o copie identica si pentru ca registrul este public, acesta nu poate fi controlat de oricine.

Criptovaluta este opusul sistemului bancar de astazi pentru ca este complet transparent si nimeni nu poate schimba nici cantitatea de monede nici regulile matematice care dicteaza crearea Onecoin, dupa ce procesul de minare (descoperire) a inceput. Criptovaluta este pentru sistemul bancar ceea ce a fost internetul pentru telefonie.

In curand voi scrie un articol sau poate mai multe despre Onecoin si avantajele de a te alatura unui sistem matematic gestionat.

Sursa:editecsan.ro

Comments


Designed by Vali Calin & Copyright © 2016 All rights reserved Succesul Tau Online

bottom of page